Ludger Beerbaum koopt jonge hengst Mumbai van de Moerhoeve aan

Ludger Beerbaum koopt jonge hengst Mumbai van de Moerhoeve aan
Mumbai van de Moerhoeve, de  schimmelhengst die in 2016 als 4-jarige voorgesteld werd op de Wooslands veiling, verhuist naar Ludger Beerbaum. Niels Bruynseels, Nick Vrins, Nick van Turnhout en Stijn van Campenhout, nemen zo afscheid van hun hengst.

Zijn vader Diamant de Semilly voert al jaren de top van de WBFSH-ranking aan terwijl zijn moeder Ischgl de Muze (Nabab de Reve) zelf internationaal sprong onder Joe Clee. Zij komt op haar beurt uit VDL Groep Eureka (Chin Chin), die onder Maikel Van der Vleuten onder andere de Grote Prijs van Valkenswaard wist te winnen, alsook CSI5*-rubrieken tijdens Londen Olympia, Göteborg,

Helsinki, Lausanne en Parijs… Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is komen ook de 1m60 springpaarden Glock’s London (Nabab de Reve), Quabelle (Helios de la Cour II), Ratina Kervec (Diamant de Semilly), Ta Belle van Sombeke (Chin Chin), Oak Grove’s Heartfelt (Heartbreaker) en Taran de la Pomme (Tolano van ’t Riethof) uit deze moederlijn. Ook Golden Hawk (Vigo d’Arsouilles), die afgelopen weekend nog de CSI4* Grand Prix van Liverpool wist te winnen onder het zadel van Shane Breen is trouwens nauw verwant aan deze Mumbai van de Moerhoeve!

Het zal u dan ook niet verwonderen dat Mumbai zelf niet teleur stelt in de sport. De hengst sprong onder andere naar een 6de plaats in de PAVO Hengstencompetitie na 4 op 4 foutloze omlopen. Ook internationaal draaiden Mumbai en Nick Vrins goed mee: zo bleef het duo drie dagen dubbel foutloos tijdens CSIYH* Bonheiden en wisten ze ook tijdens de CSIYH* van Valkenswaard ronde na ronde te overtuigen. Het is dan ook niet voor niets dat Ludger Beerbaum overging tot de aankoop van de helft van Mumbai. “Mumbai is inmiddels gekeurd voor Hannover en Westfalen en verhuist nu naar Hengstenstation Beerbaum in Riesenbeck,” aldus Niels Bruynseels. “Zij zullen zowel het sportief management als de dekkingen op zich nemen. Hij blijft evenzeer via vers en diepvries sperma beschikbaar aan 500 euro + 500 euro bij dracht. We kijken er naar uit om deze hengst verder te zien ontwikkelen!”