Wilm Vermeir grijpt ochtend winst in Parijs. Ook Harrie Smolders in de prijzen.

Wilm Vermeir grijpt ochtend winst in Parijs. Ook Harrie Smolders in de prijzen.
Wilm Vermeir is de laatste dag van het Saut Hermès in Parijs met glans gestart. De Belgische springruiter snelde naar de overwinning in de 1.50m Prix de la Ville de Paris. Vermeir kwam als één van de laatste aan de start met Marcel De Ridder's Gentiana de la Pomme (Shindler de Muze x Diamant de Semilly). In het zadel van de 12-jarige BWP-merrie klokte Vermeir foutloos af in 26,70 seconden.

Met net geen seconde verschil volgde Romain Duguet op de tweede plaats met de Thinka's Boy-dochter, Sherazade du Gevaudan. De Zwitser stopte de chrono op 27,54 seconden. Voor eigen publiek volgde Julien Gonin op de derde plaats met de KWPN-ruin, Well Done (v. VDL Sheraton).

De top vijf werd afgewerkt door Alexandra Paillot met Tonio la Goutelle (v. Ogrion Des Champs) op vier en Lorenzo de Luca met Jeunesse van t Paradijs (v. Emerald van 't Ruytershof).

In totaal hielden tien combinaties het foutloos over de beide omlopen.  Ook Harrie Smolders hield het foutloos over beide omlopen. Op de rug van Corrada (v. Oklund) sprong hij naar de tiende plaats.

Klik hier voor de resultaten