Veldhuis en Moerings naar de overwinning in Blom Hengstencompetitie

Veldhuis en Moerings naar de overwinning in Blom Hengstencompetitie
In Groningen werd gisteren de Blom Hengstencompetitie van het springen gesprongen. De hengsten kwamen in drie verschillende rubrieken aan de start: Klasse L, Klasse M en Klasse Z/ZZ.

In de klasse Z/ZZ ging de overwinning naar Steven Veldhuis. Hij reed Haynes GH naar de eindmeet in 37,80 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Biba McCaul en Hero Blue volgenden op de tweede plaats. Ook zij konden de nul behouden en finishten in 39,95 seconden. Conor Drain en Con Capitano vervolledigden het podium. Zij kregen vier strafpunten achter hun naam maar waren het snelst van alle vierpunters.

Thomas van Dijck (Active W) en Inga Schuurmans (Cornet's Boy) vervolledigden de top vijf.

In de klasse M ging Bas Moerings met de overwinning aan de haal. Hij legde met Ipsthar een foutloze ronde af en finishte in 35,58 seconden . Thijs Meulemeesters en Interest volgende op de tweede plaats. Ook zij kwamen niet in de buurt van het hout en finishten in 37,06 seconden. Eurocool's I Am Londen Apple sprong met Remco Been naar de derde plaats. Ook zij konden de nul op de teller houden en finishten in 37,36 seconden.

Gert-Jan Horsmans (Innocent) en Henk Frederiks (Jagerbomb) volgende op de vierde en vijfde plaats.

In klasse L werd er over een hoogte van 1m20 gesprongen. 11 combinaties slaagden erin op foutloos rond te springen en deelden de eerste plaats.

Klik hier voor de resultaten