Steve Guerdat en zijn Bianca gehuldigd als beste springcombinatie van het afgelopen jaar

Steve Guerdat en zijn Bianca gehuldigd als beste springcombinatie van het afgelopen jaar
Afgelopen weekend het het FEI samen met Longines een uitzonderlijk duo in de spotlights geplaatst in Bordeaux. In Bordeaux werden de beste springruiter en paard van het afgelopen jaar gehuldigd. Bijna zonder verrassing kwamen Steve Guerdat en zijn Alführen's Bianca in de arena.

De selectie van deze onderscheiding gebeurt op basis van de beste tien resultaten die tellen voor de Longines Ranking. Guerdat bevestigde dat zijn voorbije jaar uitblonk met grote dank aan zijn  13-jarige Bianca.

Samen met de dochter van Balou du  Rouet sprong Guerdat dubbel nul tijdens de laatste Wereldbeker finale in Parijs. Het paar won eveneens de CSI5* Grand Prix in Windsor in mei.  In de ranking ging Bianca Ben Maher's KWPN'er Explosion W vvoor. De overwinning in Doha, Rome en Madrid laten geen twijfel dat Maher en Explosion het moeilijk  genoeg gemaakt hebben voor Guerdat het afgelopen jaar.

Het podium van de beste springpaarden van het voorbije jaar wordt afgewerkt door Martin Fuchs' Clooney. Naast verschillende overwinningen sprong de combinatie vorig weekend nog naar de overwinning in Wellington.