Senna Everse en Sanne Ter Haar zorgen voor Nederlands succes op Jumping de Achterhoek

Senna Everse en Sanne Ter Haar zorgen voor Nederlands succes op Jumping de Achterhoek
Op de Achterhoek hielden de Nederlandse Children de overwinning in eigen land. Bij de Children snelde Senna Everse naar de overwinning in de 1.20m internationale rubriek. Everse nam een nipte voorsprong met haar 7-jarige Querlybet Hero-zoon, Google. Het duo klokte foutloos af in 29,57 seconden. Julia van der Heijden volgde op de voet.

Met onder het zadel Baileys (Vincenzo) stopte van der Heijden de chrono op 29,86 seconden. Femke Braat vervolledigde het podium met de achtjarige Manhattan-zoon, First-Choice.

In de 1.35m Junioren en U25 kleurde het podium volledig internationaal. Sanne Ter Haar hield de Nederlandse eer hoog met de 15-jarige Aldhers (Jumbo-Jet). De combinatie moest na een foutloze omloop in 55,84 seconden wel twee andere duo's voor zich dulden.

Aline Sparwel snelde in 53,76 seconden naar de overwinning. Samen met de Montendro-dochter, Ma Petite 29 bleef de Duitse amazone Ella Quigley met Adermie 52 (S. Alba 71) voor.

Net buiten het podium strandde Sean Monaghan met Lisbane Aladdin (Cashell) op vier en Amber Meijer met Feline HBC (Cantos) op vijf.

Uitslag