Scott Brash neemt leiding Longines Global Champions Tour Ranking. Van der Vleuten veilig in de top tien.

Scott Brash neemt leiding Longines Global Champions Tour Ranking. Van der Vleuten veilig in de top tien.
Na een spannende vierde manche van de Longines Global Champions Tour in Madrid is het de Britse springruiter, Scott Brash die de leiding van het klassement neemt. Deze week trekken de LGCT -combinaties richting de glooiende groene vlakte in Hamburg.

Brash haalde in Madrid een vijfde plaats wat hem 32 punten opleverde, samen met enkele top rankings in zowel Mexico als Shanghai brengt dit de leiderspositie met 131 punten in totaal. De Grand Prix winnaar van Madrid, Ben Maher volgt op de tweede plaats voor Australië's, Edwina Tops Alexander. Deze drie ruiters hebben tot op heden geen enkele manche van de Global Champions Tour gemist.

Opnieuw in de nummer tien vierde Daniel Deusser deze week zijn terugkeer met een top tien ranking in Madrid. Met een extra 24 punten springt Deusser zo naar de vierde plaats in het klassement. Hij wordt op de hielen gezeten door Pieter Devos die in Madrid nog de vierde plaats voor zich nam met Espoir.

Maikel Van der Vleuten sprong in Madrid 17 punten bijeen. Voordien haalde Van der Vleuten wel al iets meer in Mexico en zeker in Shanghai. De Nederlandse springruiter verzamelde zo in totaal 69 punten, goed voor een voorlopige zevende stek. Gerco Schröder kwam enkel aan de start in Mexico en Miami. Met zijn twee deelnames, goed voor 51 punten haalt hij voorlopig de 16de notering.

Klik hier voor de ranking