Mario en Mischa Everse: “Genève was een mooie ervaring”

Mario en Mischa Everse: “Genève was een mooie ervaring”
We melden al dat de Nederlandse paarden de kroon spannen in de springsport, dressuur en eventing. Althans volgens de WBFSH ranking.  Daarom werden Mario en Mischa Everse afgelopen weekend in de spotlights gezet in Genève.

“Genève was een mooie ervaring,” begint Mischa Everse. “We hebben mooie sport gezien en van Rolex een horloge mogen ontvangen. Op dat concours waren we nog nooit geweest, Zinius zelf was er ook dus dat was extra leuk. We hebben Zinius twaalf jaar gehad, in de omgang is hij echt heel erg lief, maar alle paarden uit die stam zijn heel scherp. Als jong paard was hij rillerig en vond hij het moeilijk om vertrouwen te krijgen in de ruiter. Door de jaren heen is dat beter geworden. Als hij nu ergens loopt en we hebben tijd, dan gaan we kijken in het echt of via een livestream.”

“Ik ben samen met mijn moeder naar Genève geweest,” begint Meggy van der Linden – Crum, dochter van fokker Piet Crum. “Het was heel bijzonder en allemaal super geregeld. We kregen een lunch aangeboden en mijn moeder heeft een horloge ontvangen, het was gewoon echt een onvergetelijke ervaring. Mijn vader was er wel voor in om iets anders te doen dan anderen, daarom dekte hij zijn tuigpaardmerrie toentertijd met de jonge hengst Florett. Hij durfde wel een gokje te wagen. Verdades kon als veulen al heel goed bewegen; afgelopen zomer hebben we hem nog in België gezien, verder proberen we hem via internet in de gaten te houden.”