Nations Cup finale laatste kwalificatie voor Olympische Spelen Tokyo

Nations Cup finale laatste kwalificatie voor Olympische Spelen Tokyo
Nu het FEI zijn officiële Nations Cup agenda heeft gepubliceerd werd ook meteen bekend gemaakt dat er nog een laatste kwalificatie mogelijkheid is voor de Olympische Spelen van Tokyo. In Barcelona zal de beste finalist, die nog geen ticket heeft, alsnog een startplaats ontvangen.

Van 13 tot 17 februari start het Nations Cup seizoen in Wellington, Florida. De finale zal uiteindelijk verreden worden van 3 tot en met 6 oktober in Barcelona, net na de Waregem Horse Week. Voor Nicola Philippaerts meteen een positieve noot. "Barcelona was vorig jaar enorm positief voor ons. Het verloop van die wedstrijd bewijst dat acht alles mogelijk is in de finale. Opnieuw winnen zal niet gemakkelijk zijn maar we gaan ervoor. We willen alle mogelijke kwalificaties voor de Olympische Spelen in de wacht slepen."

De Europese divisie start het Nations Cup seizoen van 16 tot en met 19 mei in het Franse La Baule.  Grote wijziging is dat de Nations Cup wedstrijd van Rotterdam dit jaar wordt vervangen door de CHIO in Geesteren. Dit omdat de Europese kampioenschappen in Rotterdam zullen plaatsvinden.