Michael Jung wint Wereldbekerproef in Göteborg, achtste plaats voor Harrie Smolders

Michael Jung wint Wereldbekerproef in Göteborg, achtste plaats voor Harrie Smolders
De Duitse eventing-, en ondertussen ook springlegende, Michael Jung heeft zonet de CSI5*-W 1,40m gewonnen in Göteborg. Hij ging in deze proef aan de slag met de tienjarige Westfaalse merrie fischerChelsea, een dochter van Check In x Argent. In deze rubriek tegen de klok kon de olympisch goudwinnaar de finish in 55,13 seconden bereiken.

Die tijd bleef voor alle anderen onhaalbaar. De Zweedse Cornelia Rylén en Rasputin kwamen met 58,37 seconden nog het dichtst bij en werden tweede, maar zij voelden de hete adem van Robert Whitaker en Noble Warrior (Warrior). Whitaker werd derde in 58,81 seconden. Ook op de vierde plek kon Zweden haar stempel zetten. Evelina Tovek en de Zweeds gefokte Mill's Sheridan (Empire) bleven een halve seconde voor op de Noor Geir Gulliksen met VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot).

Ook Harrie Smolders en zijn negenjarige ruin Monaco (Cassini II) bleven van het hout. Zij deden het iets rustiger aan, en werden achtste met een tijd van 65,67 seconden. Jur Vrieling en Quality FZ (Quintender) lieten ook alle balken in de lepels, maar werden 25ste met twee strafpunten voor tijd.

Klik hier voor het volledige resultaat.