Michael Greeve wint Grote Prijs Opglabbeek

Michael Greeve wint Grote Prijs Opglabbeek
Met zestien combinaties aan de start werd het een drukke barrage in de CSI2* Grote Prijs op het Sentower Park. De Belgen lieten van zich horen in deze 1.45m rubriek. Uiteindelijk kleurde het volledig podium internationaal. (Lees verder na Quick Results)




QUICK RESULTS

  1. Michael Greeve - Big Star Jr KZ
    2. Michael Hughes - Jackson vd Bisschop
    3. Ellen Whitaker - Jack Van 't Kattenheye






Lange tijd stond Gilles Detry aan de leiding voor eigen publiek, maar moest op het einde drie combinaties voor zich dulden. Michael Greeve snelde naar de overwinning met de 9-jarige Big Star-zoon, Big Star Jr KZ. Het duo kwam als laatste aan de start in deze barrage. Samen met de Zangersheide-hengst stopte Greeve de chrono op 41,20 seconden. Big Star Jr KZ werd gefokt door Tom De Craene.

Ook Michael Hughes hield de timer onder de 42 seconden. De in-België-wonende, Amerikaanse springruiter volgde op de tweede plaats met de BWP-ruin, Jackson vd Bisschop (Flipper d'Elle). Hughes bleef op zijn beurt ruim één seconde voor op de Britse Ellen Whitaker met haar 9-jarige Jack van 't Kattenheye (Diabeau).

Twee Belgen werkten de top vijf af. Gilles Detry strandde net naast het podium in het zadel van de Verdi TN-zoon, Catwalk Harry. Samen met zijn negenjarige ISH- hengst bleef Detry foutloos voor op landgenoot Dieter Vermeiren met onder het zadel Kingston Town 111 Z (Kashmir van Schuttershof).

Uitslag