Miami Celtics winnen Global Champions League finale op thuis terrein Miami Beach. Individueel top resultaat voor Harrie Smolders

Miami Celtics winnen Global Champions League finale op thuis terrein Miami Beach. Individueel top resultaat voor Harrie Smolders
Een spannende tweede ronde van de Global Champions League die voor heel wat verschuivingen in het klassement zorgde. De 1m55/1m60 vijfsterren competitie telt mee als kwalificatie voor de Grote Prijs die straks nog verreden zal worden onder de hete zon van Miami. Maar ook voor de Longines Rankings alswel voor deze finale ronde in Miami.




Quick results:

  1. Miami Celtics

  2. St Tropez Pirates

  3. Berlin Eagles






Onder het toeziend oog van een welgevulde arena midden op het strand van Miami Beach gaat het thuis team de Miami Celtics aan de leiding met 6 strafpunten en 151.26 seconden. Het team bestaande uit Shane Breen en zijn BWP-er Ipswich van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze) en Michael Duffy met Quintano 35 (v. Quintero) staan zo onverwachts aan de leiding, nadat Valkenswaard United met opvallend veel strafpunten uit de top van het klassement verdween en ook de huidige nummer 2 en 3 een extra strafpunt opliepen wat hun van die eerste plaats afhield.

Een mooie tweede plaats is er voor Pieter Devos zijn St Tropez Pirates die met 7 strafpunten en 151.41 seconden aan de finish kwamen. Devos en Claire Z (v. Clearway) bleven fantastisch foutloos en na de 4 strafpunten van teamgenoot Athina Onassis deed de Belg er dan ook alles aan om een foutloze ronde te garanderen. Onassis en MHS Going Global (v. Quidam Junior) noteerden  4 strafpunten.

De Berlin Eagles volgen met 8 strafpunten op de derde plaats.

Individueel


Het is Carlos Enrique Lopez Lizarazo die aan de leiding gaat in het individuele klassement met G & C Arrayan (v. Baloubet du Rouet). Met een briljante snelle ronde snelde de combinatie in 66.33 seconden door de finish. Margie Goldstein-Engle volgt met Dicas (v. Diarado) op de tweede plaats in 66.44 seconden, terwijl Peder Fredricson zijn H&M Christian K (v. Namelus R) naar de derde plaats stuurde .

Op vier zien we Niels Bruynseels die zich dan ook weet te kwalificeren voor de Grote Prijs die straks nog wordt verreden. Hij kon rekenen op Gancia de Muze de dertienjarige BWP merrie uit Malito de Reve die hij rondstuurde in 71.02 seconden. Voor Nederland zien we straks Harrie Smolders nog terug met Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) die hier als zevende eindigden.

Resultaten