Megan Laseur grijpt goud op NK Young Riders, Lars Kersten volgt

Megan Laseur grijpt goud op NK Young Riders, Lars Kersten volgt
Megan Laseur heeft zich vanmiddag tot de ultieme winnares van het NK Springen Young Riders in Mierlo gekroond. Met haar negenjarige Quickstar-dochter Cleopatra kon onze jonge landgenote het goud in de wacht slepen dankzij drie foutloze onderdelen. Met een totaal van 0,73 punten bleef ze bijna twee punten voor op Lars Kersten met Dobbey, een achtjarige merrie van Sirocco Blue. Ook Kersten hield het in de drie onderdelen op enkel foutloze rondes en gaat met het zilver aan de haal met een totaal van 2,63 punten.

De derde plaats claimde Bas Moerings met Fosther (Vigo d'Arsouilles). Zij verzamelden in het eerste en het tweede onderdeel vier strafpunten, maar bleven foutloos in de laatste ronde vandaag. Met 9,06 punten werden ze zo derde. Sanne Thijssen tekende met Expert (Tangelo vd Zuuthoeve) present voor de vierde plaats met 10,66 punten, Kars Bonhof en Zentos (Zento) werden vijfde met 11,29 punten.

Het derde onderdeel vandaag werd gewonnen door Lars Kersten met Dobbey, terwijl Megan Laseur met haar Cleopatra tweede werd. De derde plaats ging hier naar Robin Bril met Balou Puissant (Balouco), die uiteindelijk zesde werd in het eindklassement. Delphine Klopper en W-Gladdys vd Lindehoeve Z (Weldon I) werden vierde (twaalfde in het eindklassement), Bas Moerings en Fosther werden vijfde.

Klik hier voor het eindklassement.

Klik hier voor het resultaat van de derde ronde.