Madée Schuttenbeld blijft Annelies Vorsselmans voor in Saasveld

Madée Schuttenbeld blijft Annelies Vorsselmans voor in Saasveld
In het Twentse Saasveld stond er gisteren de springwedstrijd SAS op het programma. Hier worden er in de klassen BB t/m ZZ gesprongen voor zowel de paarden als de pony's.

ZZ Paarden

In het ZZ bij de paarden was er een mooie overwinning voor de jonge amazone Madée Schuttenbeld in het zadel van haar Bonheur (v. Riverman) met wie ze in een tijd van 31.25 seconden rond wist te komen. Daarmee verwees ze de Belgische amazone die uitkomt voor Stal de Sjiem, 'Annelies Vorsselmans', naar een tweede plaats. Vorsselmans rekende op haar Shakira Z een nakomeling van Sandro Boy en wist naar een tijd van 32.12 seconden te rijden wat goed was voor een tweede plaats. Voor Josephine Decker was er in het zadel van Dexter een derde plaats met een tijd van 33.9 seconden.

Verder in de top vijf zagen we een vierde plaats voor Sander Geerink en zijn Galita O (v. Verdi) in 37.30 seconden en eindigde Albert Nijhof met MVH Easington (v. Zapatero VDL) op een vijfde plaats met 4 strafpunten in 34.26 seconden. Ook Jeroen Dubbeldam zagen we aan het werk in deze rubriek, hij eindigde met de Quintero nakomeling Olimpo LS op een zevende plaats.

ZZ middag rubriek

In de andere ZZ rubriek voor de paarden was het Kirsten Rikkert die met haar Chaperon (v. Quaprice Z) naar de winst wist te rijden. De Enterse noteerde daarbij een tijd van 33.20 seconden. Ze bleef zo voor op Jeanette Corbeek in het zadel van Celiné (v. Vermont) die als tweede eindigde met 33.76 seconden op de klok, voor Bas van der Aa en zijn Esmeralda (v. Veron) die een derde plaats noteerden in 33.89 seconden en 4 strafpunten.

Klasse Z

In de Z Klasse was het opnieuw Madée Schuttenbeld die met Bonheur (v. Riverman) ook in deze rubriek naar de overwinning wist te rijden. Ditmaal met een tijd van 32.26 seconden waarbij ze voor wist te blijven op Sjaak Sleiderink in het zadel van zijn Foudre F (v. Namelus R) met wie hij in 32.41 seconden de tweede plaats wist te bezetten. Voor Pleun Steenbeeke was er vervolgens een derde plaats met Jufferbeek's Effekan (v. Lupicor) die hier in 33.39 seconden rondkwamen.

Annelies Vorsselmans wist met haar Iron Man een vierde plaats te noteren in 33.69 seconden, waarbij ze voor bleef op Sjaak Sleiderink met zijn andere paard Enjoy (v. Dubai) die hier nog eens een vijfde plaats noteerden in 33.96 seconden.

Z middag rubriek

In de middag rubriek van de Z Klasse was het Bas van der Aa die in het zadel van zijn Davinci naar de winst wist te rijden. Samen met deze Arpeggio nakomeling wist hij rond te komen in een tijd van 31.79 seconden. Ditmaal was het Madée Schuttenbeld die de tweede plaats voor haar rekening wist te nemen samen met Piccolo R (v. Centauer Z) met wie ze in 33.43 seconden rondkwam. Dairmuid Howley eindigde met Genova Wapiti vervolgens op de derde plaats in 35.86 seconden.

Verder zagen we op een vierde plaats nog Remco Been met zijn Aqua Solid  Fay (v. Zavall VDL) die hier in 36.4 seconden rondkwamen, gevolgd door een vijfde plaats van Gerbert te Koppele met Gerardus (v. Carambole) die in 38.92 seconden op de vijfde plaats eindigden.