Looyman Z springt naar prachtige derde plaats met Henk van de Pol in 4* Big Tour Grand Prix van Sunshine Tour

Looyman Z springt naar prachtige derde plaats met Henk van de Pol in 4* Big Tour Grand Prix van Sunshine Tour
De vijfde week van de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera is zonet geëindigd met de adembenemende Big Tour Grand Prix. Deze CSI4* Longines Rankingproef met een hoogte van 1,55m telde meteen ook als kwalificatie voor EU-CH Rotterdam en de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar. Erg goed nieuws voor Nederland, want Henk van de Pol werd derde met zijn negenjarige toptalent Looyman Z (Numero Uno).




QUICK RESULTS

  1. Holly Smith - Hearts Destiny (Heart Throb)

  2. Penelope Leprevost - Vancouver de Lanlore (Toulon)

  3. Henk van de Pol - Looyman Z (Numero Uno)






Acht combinaties namen het tegen elkaar op in de barrage, hiervan bleven er vijf foutloos. De snelste combinatie van hen was de Britse Holly Smith met haar negenjarige AES'er Hearts Destiny. De nakomeling van Heart Throb sprong in een snelle 39,07 seconden naar de eerste plaats. De Franse amazone Penelope Leprevost volgde in 40,08 seconden met Vancouver de Lanore, een tienjarige hengst van Toulon.

Slechts een fractie van een seconde later was het aan Henk van de Pol. Hij deed 40,25 seconden over het barrageparcours met zijn veelbelovende Zangersheideruin Looyman Z. Duitser Marcel Marschall en zijn Concas Z-dochter Utopia 48 volgden op plaats vier in 41,98 seconden, een kleine twee seconden sneller dan Anthony Condon met SFS Aristio (Arko III) voor Ierland.

De KWPN-merrie Diva (No Limit) werd tiende met Emma Augier de Moussac.

Klik hier voor het volledige resultaat.