Leon Thijssen pronkt op derde plaats in kwalificatieproef De Peelbergen

Leon Thijssen pronkt op derde plaats in kwalificatieproef De Peelbergen
Leon Thijssen en Punjab (Perigueux) hebben zonet een mooi succes geboekt in de CSI2* 1,40m Qualifier MT Final in De Peelbergen. In een tijd van 61,56 seconden kon het duo de bronzen plaats veroveren in deze proef met maar liefst 103 deelnemers. Thijssen moest enkel de Zwitser Walter Gabathuler en de Britse Louise Saywell voorrang geven. Gabathuler wist deze rubriek te winnen in het zadel van de elfjarige Holsteinermerrie Tactik, een dochter van Contender. De bruine merrie was in 58,38 seconden bijna 2,5 seconden sneller dan Ardcolum Duke (Gypsy Duke) van Saywell, die dus tweede werd.

De KWPN-ruin Ascension Lord (Lord Z) zorgde ook voor een Nederlands tintje op de vierde plaats. Hij werd door de Brit Graham Lovegrove foutloos rondgestuurd in 61,65 seconden en bleef hiermee voor op Lars Nieberg en Nabab de Revel (Nabab de Reve) voor Duitsland.

Siebe Kramer en Europa (Kannan) lieten ook niet lang op zich wachten. Zij werden zesde na een foutloze ronde van 62,76 seconden. John Steeghs reed Favoriet HBC (Cantos) naar de achtste plaats, Glenn Knoester en Empire (Chacco Blue) volgden op de negende plaats. Verder wist Joy Lammers elfde te worden met Erka (Calvaro Z), vlak voor Sandra Klaessen met Donna Kitona L (Landino) op 12.

Klik hier voor het volledige resultaat.