Jumping Mechelen: Top tien klassering voor Skye Morssinkhof in CSIJ-YR Grand Prix

In de Nekkerhallen werd zonet het hoogtepunt van de competitie voor Junioren en Young Riders afgewerkt: de Grand Prix. De 42 startende combinaties kregen alvast een erg pittig basisparcours voorgeschoteld: slechts zeven van hen slaagden erin om de eerste ronde zonder kleerscheuren door te komen en mochten terugkregen voor de allesbeslissende barrage. Onder hen ook onze landgenote Skye Morssinkhof.

Arnaud Gaublomme, die gisteren ook al in de kijker sprong tijdens de finale voor zevenjarige hengsten, moest als eerste in piste. Hij leek ook dit keer op weg naar een erg sterke, foutloze ronde, maar Jazira van het Vildeken (v. Cicero Z) tikte één balk uit de lepels. De 9-jarige merrie kwam wel na 36,76 seconden over de eindmeet, wat een erg snelle tijd leek.

Dieter Vermeiren was de tweede ruiter die in piste mocht. Hij wist met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van Schuttershof) de nul wel op het scorebord te houden en reed ook sneller dan Gaublomme. Hij finishte in 35,02 seconden wat hem meteen een tweede plaats opleverde.

De winst ging naar Charlotte Spaas Levallois. Zij reed een knappe ronde met de 14-jarige BWP merrie Eblesse vh Scheefkasteel (v. Nonstop) en finishte in 34,96 seconden. Thibault Huyvaert eindigde op de derde plaats met Imandra de Laubry (v. Lord Z). Ook zij hielden het foutloos en finishten in 35,79 seconden.

Max Sebrechts en Cacacha van het Schaeck (v. Bamako de Muze) eindigde op de vierde plaats. Axel Vandoorne en Ferro Chin vh Lindenhof (v. Chin Chin) vervolledigden de top vijf.

Skye Morssinkhof eindigde uiteindelijk op de zevende plaats met G-Vingino-Blue (Vdl Zirocco Blue). Zij tikte één balk uit de lepels en finishte in 37,56 seconden.