Hyke Voorn wint koningsnummer springen

Hyke Voorn wint koningsnummer springen

In het ZZ springen wisten drie combinaties door te dringen tot de barrage. Als eerste ging Liv Huijbregts van start met haar Enzovoort Dew-Drop. De schimmel is oogt niet als de snelste van nature, maar zijn enorme galopsprongen en vermogen compenseren dat ruimschoots. Liv reed een mooie foutloze barrage. Als tweede kwam Meike Zwartjens in de ring, zij zag haar kampioenskansen al direct op hindernis één vervliegen door een fout. Haar tijd bleek wel de snelste. Als laatste verscheen Hyke Voorn met de enige E-pony die in de barrage zat in de ring. Met een uitgekiende, mooi rit stuurde de uit Friesland afkomstige amazone haar pony foutloos naar de winst.





De 17-jarige kampioene Hyke Voorn heeft met haar 10-jarige E-pony Elisabeth Stables Vanety een goed seizoen achter de rug. De merrie is volledig als paard gefokt en stamt af van Vittorio. Op Outdoor Gelderland won de combinatie ook al het ZZ-springen en tijdens het CSI van Ommen schreven ze tussen de paarden ook al twee internationale rubrieken op hun  naam. “Ik had natuurlijk wel gehoopt om hier te winnen, maar dat wil iedereen. Het is mijn laatste wedstrijd bij de pony’s en ik ben er heel blij mee. Vanety is super voorzichtig en heel snel, het is de mooiste overwinning van het seizoen”, vertelt de amazone die traint bij Marriet Hoekstra.

“Marriet heeft mij echt alle geleerd, ik heb aan het begin best wat problemen met mijn pony gehad, maar nu gaat het super. Ik heb ook twee paarden waarmee ik Z spring en daar helpt Marriet mij ook mee”, laat Hyke enthousiast weten.

Ook bondscoach van de springpony’s Edwin Hoogenraat was aanwezig op de Hippiade en was enthousiast over wat hij zag. “Het is een mooi evenement en er is heel veel sfeer. De parcoursen zijn ook mooi selectief en dat geeft mooie sport. In het Z-springen heb ik ook diverse leuke combinaties gezien met potentie om door te groeien. In het ZZ-spring kwamen voor mij veel bekende combinaties aan de start. Het is goed te zien dat verschillende daarvan ook zichtbaar weer stappen hebben gemaakt in hun ontwikkeling.”