Gabriel Coumans en Lars Kersten triomferen in De Peelbergen

Op de internationale wedstrijd in De Peelbergen deze week hebben de Nederlanders een schitterende start genomen. In de eerste proef van vandaag, de CSIYH* was het Lars Kersten die met zijn zevenjarige Baltic VDL-dochter Giwana de overwinning aan de haak sloeg. Hij kon in 30,35 seconden 0,49 seconde voorblijven op de Noorse Oda Charlotte Lyngvaer, die voor deze proef vertrouwde op de KWPN-merrie Goanita HX (Zandor).

Op de derde én de vierde plaats wist Rob Heyligers te plaatsen. Met de Carnute-dochter Go GO wist hij iets sneller te zijn dan met de zesjarige hengst Hoe Heet Ie. De Britse Zoe Potter werd vijfde in het zadel van Manderville Crescendo (Zinnedy).

In de namiddag ging de proef CSI2* 1,40m van start. Hier wist Gabriel Coumans met Coco Blue de Lui (Mr Blue) te winnen. In deze proef tegen de klok legde de combinatie hun parcours in 58,2 seconden af en bleven zo voor op de concurrentie. Joel Kurmann en Walter Gabathuler vervolledigden de top drie voor Zwitserland. Kurmann reed de Jazz Band Courcelle-zoon Tarzan de Thurin naar de zilveren stek, Gabathuler werd derde met Silver Surfer 2 (Casall).

Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable (Chacco Blue) zorgden ook weer voor een schitterende ronde en werden vierde.

Klik hier alle resultaten.