Anne van Vulpen houdt concurrentie achter zich in Kronenberg

Anne van Vulpen houdt concurrentie achter zich in Kronenberg
Op eigen terrein blijven de Nederlandse deelnemers de overwinningen binnenrijven. In de 1.40m ochtendrubriek nam Anne van Vulpen op eigen terrein een ruime voorsprong op de concurrentie. De Nederlandse amazone snelde naar de overwinning in het zadel van de achtjarige BWP-merrie, Kizzi van het Molenhof (Catoki). Na een foutloze finish in 34,93 seconden bleef van Vulpen ruim één seconde voor op voormalig Belgisch kampioen, Karel Cox.

Cox nam eerder deze week afscheid van Christophe Meirsschaert's Cascor. Vandaag sprong hij meteen naar de tweede plaats met Jugano van de Vosberg (Ogano Sitte). Cox klokte foutloos af in 36,08 seconden en bleef zo nipt voor op Caroline Devos-Poels. Samen met Kadafi van 't Hof van Payz bleef de Nederlandse amazone Kyle Timm met Miss Uno (Numero Uno) voor. Laura Mathy werkte de top vijf af met onder het zadel Corlaya (Cornets Stern).

In de CSI1* 1.30m weerklonk het Britse volkslied. Anya Jackson sprong er naar de overwinning met de Vaillant-dochter, Liberty 348. Als enige hield de Britse de chrono onder de 32 seconden. Hanne Mertens volgde op de tweede plaats met de zevenjarige Lafite Di Fer (Baloubet du Rouet). Het podium werd afgewerkt door Amanda Do Nascimento Teixeira Santos en Destany (Landjonker).

Resultaten