AES-merrie Suma's Zorro beste in Hippomundo Ranking

AES-merrie Suma's Zorro beste in Hippomundo Ranking
Van de bijna 24.000 geregistreerde sportpaarden in de Hippomundo ranking is Suma's Zorro met € 836.344 de best verdienende van het seizoen. De topper werd  in Ierland gefokt door de Suma Stud in Kilkenny en bij het AES-geregistreerd. De merrie van Douglas uit een Horos xx-merrie bereikte de record-winsom onder het zadel van de in Ierland rijdende Egyptische ruiter Sameh El Dahan, waarbij de overwinning in de Grote Prijs van Calgary flink bijdroeg aan het resultaat.

Het AES maakte tevens bekend dat eerder dan een jaar geleden het 1000e veulen is geregistreerd. Lynne Mullens Clarke uit Engeland fokte het merrieveulen Flightline Viva la Vida (foto) door de elite-hengst Veni Vidi Vici te gebruiken voor haar merrie Welena, een Lord Z x Rossini.

AES-directeur Joris van den Oetelaar verklaart: "Bij het AES schetst vaak de dierenarts het veulen, dat heeft geen haast. Ook dit seizoen komen we zeker aan de 2600 of 2700 veulens. Het 1000e veulen is toch weer een mijlpaal, de fokker daarvan krijgt een gratis paspoort en we nodigen de mensen uit op de Breeder Awards in januari."