Daniel Deusser: "Je voelt dat Calisto en ik een duo aan het worden zijn..."

Daniel Deusser: "Je voelt dat Calisto en ik een duo aan het worden zijn..."
Afgelopen weekend zorgde Daniel Deusser voor een schitterende en spannende Wereldbeker overwinning in Verona. Na afloop nam Deusser even de tijd om aan enkele vragen te beantwoorden.

"Toen ik het parcours verkende had ik maar één vraag. Is het mogelijk om van hindernis één naar twee te rijden in zes galop passen? Voor mijn paard, Calisto Blue, is zes moeilijk, want na de hindernis twee had ik een korte bocht in gedachte." Toch waagde Deusser zich erop. "Ik heb uiteindelijk de lijn in één galop pas minder gereden, alleen omdat Niels Bruynseels erin slaagde. Het was mijn enige kans."

Voor Deusser was het niet de eerste keer dat hij deelnam in Verona. "Ik ben al enkele malen aan de start gekomen en Verona is steeds een garantie tot succes. Het is een heel aangename concours. Het was opnieuw top sport met een barrage die spannender was als ooit."

Niels Bruynseels had tot Deusser aan de start de overwinning in handen. "Ik had niet durven dromen dat ik Niels voorbij zou kunnen steken. Ik had het voordeel dat ik als laatste aan de start zou komen. De sfeer en motivatie van het publiek zorgden voor een adrenaline kick. Zowel ik als m'n vrij nieuwe rit, Calisto Blue, kregen hierdoor een super motivatie 'boost'."

Over Koen De Waele's voormalig paard is Deusser enorm positief.

"In het begin had ik het moeilijk met Calisto. Hij heeft enorm veel kracht en ruimte boven de sprong. Calisto is enorm voorzichtig en snel maar ook heel nerveus. Met mijn lang lichaam is dat niet evident. Calisto is een wereldpaard. Tot in Verona hadden we steeds een vierde, vijfde plaats op Grand Prix niveau. De overwinning toont dat we naar elkaar aan het groeien zijn als combinatie."