Grad Gijsbers, fokker van onder andere Hermès, overleden

Grad Gijsbers, fokker van onder andere Hermès, overleden
Op dinsdag 12 februari is op 82-jarige leeftijd toch nog onverwachts Grad Gijsbers overleden. De Brabantse fokker bouwde gedurende 60 jaar een succesvolle fokkerij op. Vele internationale paarden en twee KWPN-hengsten zagen het levenslicht in zijn stallen in Loosbroek.

Gijsbers kocht als 23-jarige de Groninger-merrie Wiesje (v.Majesteit Hendrik) met wie hij een succesvolle dressuurstam wist op te bouwen. Uit haar nalatenschap komt onder meer tweevoudig hengstenmoeder Bukkie (elite pref EPTM-dres van Flemmingh). Zij staat bekend als moeder van WK-medaillist Hermès (v.Easy Game) en Johnny Cash (v.Bon Bravour).

Prestatiefokkerij
Uit de fokkerij van Gijsbers komen vijf prestatiemerries en 38 sportpaarden die op Z-niveau of hoger acteren. Aswin (v.Sandreo), Clever Boy (v.Vivaldi), Mister Zeb (v.Jazz) en diens volle broer T.Movi Star, Cristall’s Il Divo (v.Gribaldi) kwamen uit in de Grand Prix. Ook het internationale springpaard New Holland (v.Holland), van Dirk Ahlmann, werd geboren in Loosbroek.

Avondwake en begrafenis
De avondwake is op vrijdag 15 februari om 19.00 uur in de H. Antoniuskerk in Loosbroek. Van 15.00 tot 17.00 uur en na de avondwake kan er thuis afscheid genomen worden. Zaterdag 16 februari is de uitvaartdienst om 11.00 uur in bovengenoemde kerk, waarna aansluitend de begrafenis plaatsvindt op de parochiebegraafplaats.