Goedgekeurde KWPN-hengst Dark Pleasure (Ufo x Jazz) beschikbaar voor dekdienst op Stal Hoog in Florida

Goedgekeurde KWPN-hengst Dark Pleasure (Ufo x Jazz) beschikbaar voor dekdienst op Stal Hoog in Florida
De elfjarige goedgekeurde KWPN-hengst Dark Pleasure (Ufo x Jazz x Ferro) staat nu in de VS voor de sport en fokkerij. Katie Hoog, eigenaresse en manager van Stal Hoog in Florida, kocht Dark Pleasure samen met Sarah White en CuatX Tack en zal zowel vers alsook diepvriessperma van de hengst aanbieden op de Amerikaanse markt. Hoog was onder de indruk van de correctie conformatie van de hengst, net als zijn opvallende 'rittigkeit' en uitstekende temperament.

"Ik werd op slag verliefd op zijn talent en kwalitatieve bewegingen, maar het was zijn karakter en werklust die de doorslag gaven", zei Hoog.

De internationale GP-amazone Caroline Roffman trainde Dark Pleasure op haar stal in Wellington met de bedoeling om zijn huidige training tot op GP-niveau te vervolledigen. "Caroline stelde voor dat ik hem eens zou rijden", zegt Hoog tegen Eurodressage. "De eerste keer dat ik in het zadel zat, besefte ik hoe speciaal hij is en wist ik dat ik hem moest hebben. Ik geloof dat hij een echte troef zal zijn in de sportfokkerij in de VS. Het is erg spannend om een hengst te kunnen aanbieden die zowel excellente rijpaarden produceert mét een topkarakter."

Gefokt door Wouter Plaizier is Dark Pleasure een zoon van Ufo uit Wild Pleasure, een dochter van Jazz. Op dit moment heeft hij één goedgekeurde zoon, It's A Pleasure (Dark Pleasure x Blue Hors Zack) en een tweede zoon Kaiman (Dark Pleasure x Gribaldi), die geselecteerd is voor de 70-dagen test.