Tim Lips komt met eigen talentontwikkelingsplan

Tim Lips komt met eigen talentontwikkelingsplan
Olympisch eventingruiter Tim Lips maakt wederom nieuwe stappen om zijn sport verder te ondersteunen. Eerder deed hij dat door het eerste commerciële paardensport team in de geschiedenis op te zetten. Nu slaan sponsoren Bavaria 0.0 en nieuwe partners Equestic en van Santvoort Makelaars de handen ineen met Lips om talent te ontwikkelen. En het mooie is, iedereen tot en met 25 jaar is welkom!

“Alle eventingruiters tot de 25 jaar die willen verbeteren, kunnen meedoen aan onze scouting dag. Minimumeis is twee winstpunten in de klasse B bij de pony’s of paarden en wat mij betreft maakt iedereen evenveel kans,” legt Lips uit. Aanstaande 1 juli worden in Renswoude talenten geselecteerd die daarna kans maken op trainingen en individuele begeleiding door de grote namen van het Bavaria 0.0 Teamleden, geheel vergoed door de sponsoren. Uiteindelijk mogen er ongeveer twintig talenten tussen de 10 en 17 jaar oud (Talent Experience) meedoen aan vijf centrale trainingen. In de categorie 18-25 jaar oud (Bavaria 0.0 Talent Team) worden ongeveer vijf talenten gekozen voor tien individuele trainingen.

Dan is er zelfs nog de mogelijkheid door te stromen naar het Bavaria 0.0 Eventing Team. Maar dat is niet het hoofddoel van dit initiatief. “Wij willen vooral jonge mensen leren om met veel plezier en op verantwoordelijke wijze de sport te bedrijven. Alle deelnemers krijgen 1 juli uitgebreide feedback en tips, dus ook als je niet bij de uiteindelijke selectie zit, is het super leerzaam.” Daarnaast worden er workshops en seminars gehouden die dag en doet de organisatie er alles aan om er een waar familie evenement van te maken.