Goud voor Daphne Van Peperstraten en Romy Bemelmans

Goud voor Daphne Van  Peperstraten en Romy Bemelmans

Met twee overwinningen reed Daphne van Peperstraten haar Greenpoint’s Cupido vandaag naar het KNHS Indoorkampioenschap in de klasse ZZ-Licht. De junioren amazone koos er voor om niet haar vorig jaar behaalde titel bij de junioren te verdedigen, maar een stapje hoger te proberen. Het leverde haar een gouden medaille op in de Nederlandse Loterij prijs.





Van Peperstraten mikt dit jaar nog wel op deelname aan het EK Junioren, maar besloot om vast een iets hogere moeilijkheidsgraad aan te boren. Haar Greenpoint’s Cupido toonde ook de op dit niveau gevraagd oefeningen met ogenschijnlijk gemak.

De leerlingen van het Luzac college vertelt: “Vorig jaar heb ik ook het hele jaar de Junioren proeven gereden en we wilden nu ook graag wat afwisseling voor mij en Cupido. In het ZZ-Licht kom je ook een beetje met de pirouettes in aanraking en die worden ook straks bij de Young Riders gevraagd. Het kwam ook goed uit omdat ik met vakantie was tijdens het junioren kampioenschap, dus toen hebben we besloten om het te proberen in het ZZ-Licht. Dit was de vierde of vijfde keer dat ik in die klasse reed. Cupido let altijd heel goed op mij en voor hem maakt het niet uit welke proef we rijden. De eerste keer dat we ZZ-Licht reden was hij wel even verbaasd dat we een ander lijntje moesten rijden, maar dat is wel heel goed voor hem en mij die afwisseling. Cupido heeft geen dag dat hij niet wil werken en er is ook niets dat hij niet kan. Daarom is het ook altijd zo leuk om met hem te rijden.”

Bondscoach van de paradressuur ruiters Joyce Heuitink bleef met haar zeer elegante Gaudi Vita dicht op de hielen van de kampioene. Heuitink eindigde twee maal net achter Van Peperstraten als tweede en won daarmee zilver. Het brons ging naar Neelke van Kollenburg met Feline.

Dressuur paarden klasse ZZ-Licht, Nederlandse Loterij prijs
1. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) - Greenpoint's Cupido (v.Johnson), 73.129% (70,05% en 76.208%)
2. Joyce Heuitink (Groenlo) - Gaudi Vita (v.Apache), 72.704% (69,95% en 75.458%)
3. Neelke van Kollenburg (Oirschot) - Feline (v.Jazz), 69.831% (69,62% en 70.042%)

Klik hier voor alle uitslagen.

In . de dressuur klasse M2 haalde Romy Bemelmans de overwinning van de overige 27 combinaties.

Ze kwam niet alleen aan de start in het M2 kampioenschap, maar streed ook mee in het ZZ-Licht. In die klasse bracht ze het tot de finale waarin ze zevende werd.

In de M2 bracht Bemelmans de expressieve Hiphop aan de start en was met deze Jazz nazaat de enige die meer dan 70% wist te scoren. “Het ging best wel goed met Hiphop, maar het was niet mijn beste proef. Het is een echte Jazz en we hadden best wat spanning. Als ik hem onder me kan houden dan is er geen stoppen aan, maar soms escaleert het nog een beetje. Het was best goed, maar het kon nog beter. Ik vond het echt super leuk dat ik met mijn andere paard mee mocht doen in de Kür van het ZZ-Licht”, vertelt de 23-jarige amazone, “dat had ik echt niet verwacht. Guapo doet altijd zijn best en het was voor mij een droom om die Kür te mogen rijden.”

Achter de kampioene won Lotte van Engelen met Higgings zilver en Maaike Zeeveld-Ham met Hummer brons.

Dressuur paarden klasse M2, Pavo Prijs
1. Romy Bemelmans (Hulsberg) - Hiphop (v.Jazz), 70,67%
2. Lotte Van Engelen (Nootdorp) - Higgins (v.Charmeur), 66,56%
3. Maaike Zeeveld - Hamelink (Driewegen) - Hummer (v.St. Mouritz Junior), 66,39%

Klik hier voor alle uitslagen.