Equestricons Walküre van Dana van Lierop verkocht naar Junior amazone uit Luxemburg

Equestricons Walküre van Dana van Lierop verkocht naar Junior amazone uit Luxemburg
De dertienjarige Oldenburgmerrie Equestricons Walküre (Romanov xDonnerschwee), het paard dat in 2015 met Dana van Lierop op het EK voor Young Riders goud haalde, is verkocht aan de Luxemburgse Junior amazone Emma-Lou Becca.

Het paard werd gefokt door Clemens von Merveldt, en was oorspronkelijk van Stella Hagelstam maar zij verkocht de merrie aan de Duitse paardenhandelaar Jochen Arl in 2014. Op CDI Pompadour in dat jaar maakte Walküre haar internationaal debuut onder de Franse amazone Alizee Froment. Enkele maanden later nam Dana van Lierop het over en startte de merrie in 2015 in Drachten, Wellington, St. Joosland, Roosendaal en Compiegne.

Ze werden voor het EK geselecteerd en behaalden team zilver, individueel goud en kür zilver. Daarna werd Walküre verkocht aan de Deense Grand Prixamazone Agnete Kirk Thinggaard. Zij startte haar echter nooit op wedstrijd en gaf de teugels over aan de Maleisische ruiter Qabil Ambak. Hij won met haar zilver op de South East Asian Games in 2017. Dit jaar startte het duo op CDIO Uggerhalne.

Walküre en haar nieuwe amazone Emma-Lou zullen getraind worden door de Deen Fie Skarsoe. Met Komet kon Becca al haar land verdedigen op het EK Junior Riders van dit jaar en vorig jaar. Het duo zal hun internationale debuut maken op CDI Aachen Indoor begin december.