Familie Brouwer vertrekt per direct van Platinum Stable

Familie Brouwer vertrekt per direct van Platinum Stable



Voor de familie Brouwer is de maat vol. Zij willen zo snel mogelijk weg van de Platinum Stable die in eigendom is van de familie Wilaras. Samen met andere crediteuren dreigt de fam Brouwer nu met een faillissementsaanvraag voor Platinum Stable in Nederland en België. Wilaras zal al sinds augustus vorig jaar de facturen aan fam Brouwer niet meer hebben uitbetaald. De advocaat van Wilaras, dhr Roger Baltes, verklaart echter dat het vertrek van Brouwer uit de locatie Riel een gevolg is van het opzeggen tussen de overeenkomst tussen Wilares en Ben Brouwer per 24 oktober. Tevens ontkent hij dat er sprake zou zijn van een lopende faillissementsaanvraag.

Ben en Annemarie Brouwer zijn in 2015 een deal aangegaan met Wilaras dat zij hun bedrijf Stal Brouwer voort konden zetten op de Platinum Stable in het Nederlandse Riel. Zij zouden daarbij de paarden trainen van Platinum Stable en verzorgden het management van de stal. Dit verliep in het eerste jaar prima en de maandelijkse factuur werd dan ook netjes voldaan volgens Brouwer. Echter kwam daar in augustus vorig jaar een einde aan toen Wilaras de facturen ineens niet meer zou uitbetalen.

De familie is intussen hard op zoek naar een nieuwe locatie. Wellicht dat ze ervoor kiezen om eerst een poosje ergens wat af te huren, want door de situatie willen ze zo snel mogelijk weg.





“We hebben drie keer een ultimatum gesteld en drie keer heeft Chris nagelaten om te betalen. Toen we het begonnen te hebben over een faillissementsaanvraag begon de oorlog helemaal. Daarom zijn we zo’n twee maanden geleden begonnen met kijken naar andere locaties. Misschien gaan we de eerste periode wel ergens huren, want nu moeten we zo snel mogelijk weg. Het is een onhoudbare situatie”, aldus Brouwer.


Naast de openstaande rekeningen van de familie Brouwer blijken er meerdere crediteuren te zijn die op hun geld zitten te wachten.