Duitse dressuurkoningin Isabell Werth spreekt zich duidelijk uit tegen de verkorte Grand Prix

Duitse dressuurkoningin Isabell Werth spreekt zich duidelijk uit tegen de verkorte Grand Prix
Maandagavond zal de nieuwe verkorte FEI Grand Prix Dressage zijn debuut maken op London Olympia, maar al diverse namen in de dressuurwereld hebben zich tegen deze verkorte proef uitgesproken. Nu voegt ook Isabell Werth, één van de beste Duitse dressuuramazones, zich aan deze namen toen.

"Dit is geen optie voor mij. Het klopt niet dat we meer media-aandacht en toeschouwers zullen krijgen als we de proef inkorten", zei de Duitse tegen dressage-news.com tijdens CDI4* Frankfurt. De nieuwe versie van de GP laat diverse onderdelen vallen, zoals de meeste piaffes met overgangen en de zig zag. Zo is de test niet langer het epitoom van dressuur: het zodanig trainen van paarden zodat ze in harmonie met de ruiter een klassieke, elegant optreden kunnen neerzetten.

Isabell Werth, 49 jaar en moeder van een jonge zoon, heeft al 10 olympische medailles, vier wereldbekertitels en een resem aan wereld- en europese kampioenschappen op haar naam. Ze staat met haar paard Weihegold OLD op nummer één in de internationale rankings, op 3 met Bella Rose en op 4 met Emilio. "We hebben zes minuten voor de Grand Prix nu, en om het in drie minuten te gaan doen slaat nergens op. En het belangrijkste is dat het voor de paarden nog erger is. We kunnen ze niet voorstellen zoals het zou moeten. Eerst moeten we de basics tonen, daarna de Grand Prix-oefeningen. In drie minuten is het gewoon een hoop gehaast. Het zal voor minder sterke landen ook nog moeilijker zijn dan de bekendere dressuurlanden. Ik ben er zeker van dat dit niet de toekomst is," zegt Werth.