Clinic 'hoe koop ik een paard' tijdens Balans Hippique

Clinic 'hoe koop ik een paard' tijdens Balans Hippique

Tijdens Balans Hippique op 24 maart in Hippisch Centrum Exloo verzorgen Frenk Jespers en Anouk Burgering Holleman een clinic over het kopen van een (passend) paard. Beide zijn als deskundige verbonden aan Vereniging Eigen Paard.


Het kopen van een paard of pony heeft vaak heel wat voeten in de aarde. Het is tenslotte niet niks. Welke type paard past eigenlijk goed bij je? Wat zoek je eigenlijk? Waar let je op? Hoe werkt dat met verzekeren?
Tijdens deze clinic gaan Frenk en Anouk daar dieper op in. Zij beoordelen het paard of de pony in zijn geheel. Ze kijken naar type, bouw, naar bruikbaarheid, naar beweging, algemene indruk. En ze stellen jou ook vragen. Wat zijn jouw eigen wensen, ambities en vaardigheden en waar houd je van? Ze doen dit onbevangen, dus zonder vooroordeel over het type, africhtingsniveau, prijs of het ras.


Balans Hippique is het hippische gezondheidsevenement. Tijdens de evenementen van Balans Hippique komen verschillende onderdelen aan bod die betrekking hebben op de gezondheid van paard en ruiter. Sprekers op 24 maart zijn o.a. bondscoach Rien van der Schaft, Frenk Jespers en Roos Dyson. Verdere interactieve informatie wordt gegeven door o.a. Bert Lam, Ella van Doorn, Anouk Burgering en Cees van Beckhoven.



Informatie over het evenement is te vinden op balanshippique.nl.