Sven Peters trekt aan langste eind bij Junioren titelstrijd

In een spannende derde ronde was het Sven Peter die aan het langste eind trok in het NK voor de Junioren. Door in elke fase van de wedstrijd foutloos te blijven bleef hij druk zetten op de rest van het veld om zich te kronen tot de nieuwe kampioen bij de junioren.

Peters stelde als een-na-laatste starter een zilveren medaille zeker met een foutloze rit in het zadel bij zijn merrie Channel (v. Rascin). Tevens voerde hij de druk op bij Bas Moerings die met Fasther (v. Vido d'Arsoulles) hierdoor ook een feilloze rit moest rijden om zijn gouden positie vast te houden. Maar op hindernis twee ging het al mis, er viel een balk. Even later kwam dat er daar nog één bij waardoor niet enkel zijn medaille kans verkeken was maar Moerings uiteindelijk niet verder kwam dan een negende plaats in het kampioenschap.

Niels Kersten klom zich op tot de tweede plaats dankzij de voorzichtig springende schimmel Carefull (v. Carolus II). Het duo sprong vandaag twee maal een zeer nette foutloze ronde en eindigde daarmee op hun eindscore van de inloop rubriek. Datzelfde deed Rowen van de Mheen. Na donderdag weet de jonge ruiter geen strafpunt meer toe te voegen met Qverdi (v. Verdi). Als derde combinaties die geen enkele dag een fout maakte mag hij dan ook het brons in ontvangst nemen.

Laur Touw maakt met Carell (v. Acolino) in de eerste omloop vandaag al een dure fout. In de tweede omloop neemt de amazone nog wel revanche met een foutloze rit en eindigde daardoor as vierde. Tom Schellekens zag met Dena-Sienna (v. Van Gogh) na een foutloze week op weg naar de finish een balk vallen en eindigt eervolle op een vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.