Snelheidsduivel Felix Haßmann laat harten publiek sneller kloppen met gewaagde ronde

Snelheidsduivel Felix Haßmann laat harten publiek sneller kloppen met gewaagde ronde
Het publiek in het Duitse Leipzig werd vanavond getrakteerd op een zeer spannende Speed en Handicap rubriek. Waarin de ruiters zo snel en behendig mogelijk door het parcours dienen te komen, waarbij eventuele strafpunten worden genoteerd als straftijd. Deze worden dus bij de eindtijd opgeteld. De ruiters gaven dan ook alles om die snelste tijd neer te zetten en het publiek liet zich voor elke ruiter horen door ze aan te moedigen.

Het was de snelheidsduivel Felix Haßmann die het publiek het hardst liet juichen met zijn razendsnelle ronde. De dertienjarige SL Brazonado (v. SL Baluarte) snelde over de hindernissen met een tijd van 55.19 seconden. Ook Alberto Zorzi die toch bekend staat om zijn altijd snelle ronden kon niet aan de tijd komen van de Duitser. Zo noteerde Zorzi met de BWP-er Florette van het Lambroeck (v. For Pleasure) een tweede plaats met een tijd van 55.75 seconden. Derde werd zijn landgenoot Piergiorgio Bucci en de eveneens BWP-er Heartbreaker vd Achterhoek (v. Bentley vd Heffinck) die hier rondkwamen met 55.90 seconden.

De vierde plaats was voor Maurice Tebbel, die lange tijd aan de leiding ging met zijn Camilla PJ. De Calme dochter noteerde een mooie foutloze ronde in 58.49 seconden, terwijl de Fransoos Aldrick Cheronnet met Atlantys by Wisbecq (e.T) (v. Argentinus) vijfde werd in 58.60 seconden.

De Nederlandse deelnemers bleven wel foutloos, maar konden geen zoden aan de dijk zetten. Zo noteerde Harrie Smolders met Emerald N.O.P. een 31ste plaats in 83.09 seconden en eindigde Marc Houtzager met Sterrehof's Baccarat op de 34ste plaats met 86.17 seconden.

Veel ruiters lieten toch een balk in het zand vallen, veelal op de laatste oxer.

 

Klik hier voor alle resultaten