Rolex Grand Slam ruiters getuigen: "We zijn klaar om zondag geschiedenis te schrijven"

Rolex Grand Slam ruiters getuigen: "We zijn klaar om zondag geschiedenis te schrijven"
Gisteravond sprong Nicola Philippaerts naar de overwinning in de 1.60m ATCA Cup in Canada.  Samen met zijn BWP'er H&M Harley vd Bisschop zette hij op alles. "Mijn paard is redelijk snel van nature dus ik probeerde er nog dat klein beetje extra uit te 'persen'. Ik wist dat ik dat wel aankom met hem zonder een al te groot risico te moeten nemen. Hij sprong gewoon fantastisch," liet Philippaerts weten.

Met zijn winst selecteert hij zich meteen voor de zwaar gedoteerde Grote Prijs op zondag. Slechts 50 combinaties zullen er aan de start mogen komen.
Voor die andere Belg, Gregory Wathelet, staat er extra druk op de ketel. Wathelet won de Rolex Grand Slam Grand Prix in Aken in juli. Om kans te maken op een extra 2 miljoen euro dient hij alle vier opeenvolgende manches te winnen. Zo ook deze in Calgary.


Wathelet selecteerde zich alvast voor de GP met zijn zevende plaats. "Mijn paard (Eldorado) verkeert in topvorm. De volgende dagen is mijn prioriteit Eldorado fris te houden en gemotiveerd tot we de ring verlaten op zondag," zegt Wathelet. "Het zou een prachtig verjaardagscadeau zijn op zondag, maar die gedachte laat ik even los. Alles loopt nu hoe het moet, nu moet ik proberen die condities aan te houden."


In 2016 won Pedro Veniss de Rolex Grand Prix in Geneve, voor hem is er dus een kans om een bonus van 250.000 euro te winnen bij een overwinning op zondag in de Grote Prijs van Spruce Meadows. Ook hij wist zich gisteren te onderscheiden. "Ik ben gebeten op die overwinning," verklaart Veniss. "Mijn paarden verkeren in top conditie en ik zal er 100% voor gaan. Ik heb een goed gevoel bij mijn kansen voor zondag."