Rob Heyligers moet Robert Smith voor zich dulden in Grote Prijs de Peelbergen

Rob Heyligers moet Robert Smith voor zich dulden in Grote Prijs de Peelbergen
In een druk bezette barrage van 18 combinaties hielden slechts vier duo's het foutloos. De 1.45m Grote Prijs op de Peelbergen werd een spannende strijd. Even leek Charlotte Bettendorf met de overwinning aan de haal te gaan. De Luxemburgse noteerde de snelste chrono met de Casall-dochter, Hope Street. Met één springfout moest Bettendorf echter genoegen nemen met een vijfde stek.

Robert Smith schreef zo de overwinning op zijn naam. Op de rug van Climano E (Unaniem) snelde Smith naar de winst in 38,96 seconden. De Brit bleef zo ongeveer een halve seconde voor op Rob Heyligers. De Nederlandse springruiter plaatste zich voor eigen publiek op de tweede plaats in het zadel van M.A. Bierings' 8-jarige Ffw88 (Azteca VDL).

Sophie Dalm verzekerde een internationaal podium met een derde plaats. De Ierse bleef samen met Jack van het Dennehof (Toulon) voor op Barbara Schnieper met Camara Bella CH (Colman).

Met één springfout mocht ook Sabrina van Rijswijk zich opstellen voor de uitreiking. De Nederlandse sprong in 39,11 seconden met Everest-W (Zapatero) naar de zevende plaats.

Klik hier voor de uitslag