Pieter Devos wint bloedstollende barrage in Grote Prijs Stuttgart German Masters

Pieter Devos wint bloedstollende barrage in Grote Prijs Stuttgart German Masters
De German Masters in Stuttgart komen tot een einde met de spectaculaire Wereldbeker Mercedes-Benz Grote Prijs die hier in de vijfsterren competitie wordt verreden over een hoogte van 1m60.

Er werden in het eerste onderdeel veel fouten gemaakt en het kaf werd van het koren gescheiden met slechts 10 combinaties in de barrage. Daar vinden we wel twee Belgische top combinaties terug. Zowel Olivier Philippaerts als Pieter Devos schreven een foutloze eerste omloop op naam en zagen we terug voor de spannende barrage.

Het is de Oostenrijker Max Kühner die al snel de leiding neemt in het klassement met zijn achtjarige PSG Final (v. Toulon). Voor hem was er een tijd van tijd van 56.62 seconden, maar hij is een van de weinigen die het parcours foutloos weet uit te rijden. Het gaat dan nog tussen Christian Ahlmann en Pieter Devos om boven Kühner uit te komen. Ahlmann blijft wel foutloos met Tokyo (v Kannan) maar weet niet onder de neergezette tijd te komen en eindigt zo met 57.68 seconden op de derde plaats.

Alle ogen waren toen gericht op Pieter Devos en zijn KWPN-er Apart (v. Larino) die het hier gewoon doen. Zij noteren in een tijd van 49.05 seconden een schitterende overwinning.

Met vier strafpunten volgt de Duitser Maurice Tebbel op een vierde plaats. In het zadel van Don Diarado (v. Diarado) noteerde hij een tijd van 45.53 seconden. De Zweedse Stephanie Holmén reken de op haar Flip's Little Sparrow (v. Cardento 933) die ze in 4 strafpunten en 46.13 naar de vijfde plaats stuurde.

Olivier Philippaerts en de mooie H&M Legend of Love (v. Landzauber) kregen helaas 4 strafpunten aangerekend in hun barrage ronde. Het leverde het tweetal een zevende plaats op.

Resultaten