Pedro Veniss wint kwalificatieproef in Stuttgart, Jur Vrieling is beste Nederlander

Pedro Veniss wint kwalificatieproef in Stuttgart, Jur Vrieling is beste Nederlander
Ook in Stuttgart zijn diverse internationale topruiters stevig aan de slag dit weekend. Zonet liep de kwalificatieproef CSI5* 1,45m af, en dat met een prachtig resultaat voor Anaya Ste Hermelle (Andiamo x Paladin des Ifs). Deze sBs-merrie van Elevage Sainte Hermelle sprong met haar Braziliaanse ruiter Pedro Veniss naar de overwinning, en bleef zo voor om eventinglegende Michael Jung en fischerChelsea (Check In). Het was een nipte winst; Veniss stuurde de elfjarige Anaya foutloos rond in 59,34 seconden, Jung had maar 0,06 seconde langer nodig.

Voor de Zweed Peder Fredricson en Clarence (Clinton) was het vandaag ook een goede dag. Het duo werd derde na een kleine seconde in tijd meer. De Ier Bertram Allen voegt opnieuw een topplaats toe aan zijn jonge carrière na deze proef, want hij werd vierde met de negenjarige ruin It's Me (Cicero Z x Poor Boy). Hans-Dieter Dreher werd vijfde met Savita (Stakkato Gold).

Beste Nederlander in deze proef was Jur Vrieling. Met de achtjarige ruin Quality FZ (Quintender) werd hij 29ste met een springfoutje.

Klik hier voor het volledige resultaat.