Pam Nieuwenhuis claimt Junioren Titel met foutloze vertoning

Pam Nieuwenhuis claimt Junioren Titel met foutloze vertoning
Het werd zojuist een spannend strijd tussen Pam Nieuwenhuis en Cejay Joosten om de kampioenstitel bij de Children. Beide combinaties moesten in een barrage gaan beslissen wie de nieuwe kampioen ging worden. Uiteindelijk was het Nieuwenhuis die ten kosten van Joosten de titel in de wacht wist te slepen.

Drie maal wist Nieuwenhuis met haar VendorLux V de lei schoon te houden op het groene gras van CH Mierlo. Na twee omlopen waren enkel zij en Joosten die met Sagnol (v. Silvano N), het voormalige top eventingpaard van Merel Blom aan de start kwam, die twee maal een nul ronde neer zetten.

In de barrage had Joosten echter minder geluk. Het duo ging er vol voor en de tijd zat dan ook goed maar op de laatste twee hindernissen viel een balk waardoor er 8 strafpunten genoteerd werden een balk op de laatste twee hindernissen. Daarmee zette de amazone de deur open voor Nieuwenhuis die "enkel" een foutloze rit moest neer zetten met haar Lux-zoon. En dat deed de 14-jarige amazone op een zeer sterke en fraaie wijze. Alsof het routine was kwam het duo niet in de buurt van het hout en claimde de kampioenstitel bij de junioren.

Sanne ter Haar en de achttienjarige Lucas (v. Lincoln) reden naar de bronzen medaille. De twee kreeg in elke omloop één pech balk en eindigde daarmee op een totaal van acht strafpunten. In de beide manches kreeg de amazone uit Hierden een balk en eindigde op acht strafpunten.

Kijk hier voor alle resultaten.