Opnieuw topsport op Jumping de Achterhoek

Opnieuw topsport op Jumping de Achterhoek

Er is volop bedrijvigheid op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde, waar volgende week donderdag 26 november het internationaal concours Jumping de Achterhoek van start gaat. De laatste rubriek, de Grote Prijs, wordt op zondagmiddag 3 december verreden.





De vierde editie is razend populair onder de deelnemers. Zo heeft wereldkampioen Jeroen Dubbeldam zich aangemeld, maar ook topruiters als Marc Houtzager, Gerco Schröder, Willem Greve en Leopold van Asten. Zij krijgen tegengas van buitenlandse ruiters zoals Marcus Ehning uit het Duitse Borken en de Amerikaanse Reed Kessler.

In totaal worden over twee weekenden verspreid maar liefst 750 concourspaarden en pony’s uit twintig verschillende landen ondergebracht in staltenten. Jumping de Achterhoek trapt af met het jeugdweekend (23 tot en met 26 november) voor deelnemers van twaalf tot 25 jaar, die nauwlettend in de gaten worden gehouden door de bondscoaches uit diverse landen.

Rob Ehrens, bondscoach van de senioren, noemt Jumping de Achterhoek een topconcours waar de jeugd zeer veel ervaring op doet, maar ook een visvijver voor de toekomst. Onder de jeugdruiters in Vragender zitten de toppers van later. De parcoursen staan tot maximaal 1.45m hoogte, net als in het tweede CSI1* en CSI2* weekend van 30 november tot en met 3 december.

Jumping de Achterhoek toont haar veelzijdige gezicht, want er is meer dan alleen maar paardensport. Je kan heerlijk dineren langs de ring, shoppen bij de standhouders en dansen tot in de late uurtjes op de vrijdag- en zaterdagavond. Gert van den Hof komt op donderdag 23 november rond 17.15 uur in de hoofdpiste een onbeleerd paard zadelmak maken, een show die deel uitmaakt van de jaarlijkse netwerkbijeenkomst ‘Meer! In de Achterhoek’.
Op dinsdagavond 28 november is er van 19.00 tot 21.00 uur een springclinic door Willem Greve voor ponyruiters die in september de topdrie behaalden tijdens de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal finales in Varsseveld. Er staan tijdens het evenement shows en optredens op het programma, zoals het duet van musicalster Rutger de Vries en Anne-Clair Huis in ‘t Veld op zondagmiddag 3 december vlak voordat de afsluitende Grote Prijs van start gaat. Voor de kinderen is er op zaterdag 2 december vanaf 14.00 uur het Pietenspektakel met een bezoek van Sinterklaas.

www.jumpingdeachterhoek.nl