Nadja Peter Steiner tijdelijk geschorst na positieve dopingcontrole

Nadja Peter Steiner tijdelijk geschorst na positieve dopingcontrole



Het FEI heeft de Zwitserse springamazone Nadja Peter Steiner afgelopen donderdag een tijdelijke schorsing opgelegd. Steiner haar paard Saura de Fondcombe (v. Balou du Rouet) werd positief getest bij een dopingcontrole.

Na haar overwinning in de driesterren Grote Prijs in het Marokkaanse Tetouan werd er bloed afgenomen bij Saura. Uit het onderzoek is nu bekend geworden dat de merrie positief testte op de verboden stof O-Desmethyltramadol. Deze stof is onder meer terug te vinden in tramadol, een morfine-achtige pijnstiller.





Voor Steiner houdt dat in dat zij tijdelijk is geschorst en moet afwachten op de uitspraak van het FEI Tribunaal. Haar paard mag twee maanden lang niet in de ring in actie komen.


In een statement aan Studforlife reageert de amazone: "Ik ben diep geschokt door de resultaten van de dopingtest. Ik heb er dan ook geen verklaring voor. Niet ikzelf, maar ook niet iemand in mijn omgeving heeft een middel met deze substantie toegediend aan mijn paard. Ik ben zelf groot voorstander van de antidoping controles en ik sta dan ook volledig achter de dopingpreventie van het FEI. Het welzijn van mijn paarden gaat voor op alles".

Door de schorsing wordt haar de overwinning van de Grand Prix afgenomen. Hierdoor is nu de nieuwe winnaar Dominique Hendrickx met Colina Pijnvenhof Z.