Michael van den Bosch wint "Equnews prijs" CSI Genk

Omstreeks 22u45 werd op de eerste dag van de CSI2* van Genk de laatste proef van de dag afgewerkt. De 1m35 'Prijs Equnews' werd gewonnen door young rider Michael Van den Bosch. Hij won deze proef met de 10-jarige Watch Me, het paard waarmee hij afgelopen zomer nog succesvol mee was op het Europees Kampioenschap. In een tijd van 28:10 seconden snelde hij naar de winst.
Enkele weken geleden liet Michael in een interview nog weten dat hij vooral hoopte enkele prijzenlintjes mee huiswaarts te kunnen nemen. Dat volledige interview kan je in het programmaboekje van het 'Horse and Friends Event' terugvinden.

Het zag er lang naar uit dat Thomas De Wit met Daiquiri Van De Moortelshoeve 2e (29:73) zou worden, maar de Portugees Joao Pedro Gomes zette als voorlaatste combinatie nog een snellere tijd neer. Hij klokte met Zara Lithya af in een tijd van 28:46 en werd zo nog 2e. Eerder won hij ook al de 1m30 proef.

Organisator Wilm Vermeir was opnieuw goed voor een ereplaats, hij werd 4e met Gentiane De La Pomme, het paard waarmee hij al tal van overwinningen op zijn palmares heeft staan. Kim Thiry eindigde op de 5e plaats met Calienta Z.

Beste Nederlander was Mathijs Van Asten met Zico. De overige ereplaatsen waren voor Tim Hoster (Cash Del Mar Z)en Ines Van den Bosch (Wilhelm).

Morgen start de 2e dag al om 8 uur met de proef voor 6-jarigen.

Alle startlijsten en uitslagen zijn via deze link terug te vinden.