Meredith Michaels Beerbaum grijpt GP-winst in Wellington. Explosion W volgt op het podium.

Meredith Michaels Beerbaum grijpt GP-winst in Wellington. Explosion W volgt op het podium.
Op zaterdagavond werd er topsport geleverd in de internationale ring van het Winter Equestrian Festival in Palm Beach, Wellington. De drievoudige Olympische amazone, Meredith-Michaels Beerbaum won uiteindelijk de 70.000 USD gedoteerde Grand Prix.

Van de 45 starters kwalificeerden er zich negen voor de barrage. Uiteindelijk noteerde de Duitse amazone de snelste tijd met de negenjarige Carell-zoon, Calle 67. Het duo klokte foutloos af in 36,85 seconden.

"Het parcours was een echte uitdaging," verklaart de amazone. "Ik ben echt tevreden met Call 67, voor hem is dit allemaal relatief nieuw."

De 21-jarige Amerikaanse, Lillie Keenan volgde op de tweede plaats met Skyhorse (v. Calvaro Z) . In het zadel van  Georges De Maertelaere's fokproduct - geboren als Happy Day ter Putte stopte Keenan de timer op 37,01 seconden.

De Britse Emily Mason volgde op de derde stek. Samen met de KWPN'er Explosion W (v. Chacco-Blue) (foto) kruiste ze de eindmeet in 37,58 seconden. Mason en de voormalige viervoeter van Ben Maher  bleven 's werelds beste springruiter, Kent Farrington vooraf.

Farrington strandde op de vierde plaats met Baltic Star 2 (v. Bacardi OLD) terwijl Eric Lamaze de top vijf afwerkte in het zadel van Coco Bongo (v. Caretino).