Martin Fuchs wint GP Wellington: "De laatste maanden tonen dat we klaar zijn voor 2019."

Martin Fuchs wint GP Wellington: "De laatste maanden tonen dat we klaar zijn voor 2019."
Niet minder dan 18 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage in de 1.60m CSI5* Grote Prijs op het Winter Equestrian Festival. Daarin hield uiteindelijk de Zwitserse springruiter, Martin Fuchs het deelnemersveld achter zich.




QUICK RESULTS
1. Martin Fuchs - Clooney 51
2. Kent Farrigton - Gazelle
3. Richie Moloney - Rocksy Music




Samen met zijn vertrouwde Clooney 51 ( Cornet Obolensky),  snelde Fuchs naar de overwinning in 33,13 seconden. Het duo bleef zo nipt voor op Kent Farrington.  Eerder deze week plaatste het duo zich ook al in Florida. Farrington volgde op de tweede plaats  in het zadel van zijn vertrouwde Gazelle (ex. Gazelle ter Elzen). Het fokproduct van Werner Heuninckx-Van Hoornyck is een merrie van Kashmir van Schuttershof. Vorige week plaatste de combinatie zich eveneens tweede in de Grote Prijs op het WEF.

"Ik wist dat Clooney in top vorm verkeerde," vertelt Fuchs. "De laatste maanden bewijzen dat we klaar zijn voor 2019. In de eerste omloop voelde hij wat nerveus aan, ondanks het feit dat hij enorm ervaren is. Ik moest meer been gebruiken als gewoonlijk, voordeel is dan wel dat hij  iets voorzichtiger sprong."

Het podium werd afgewerkt door Richie Moloney met Rocksy Music (Ars Verdi). Het paar bleef zo voor op Conor Swail met zijn Flower (Bon  Ami). In het zadel van de Bon Ami-merrie werd Swail opgevolgd door Spencer Smith op de rug van Theoddore Manciais.

Uitslag