Marilyn Little snelt naar de eindwinst in Wellington.

Marilyn Little snelt naar de eindwinst in Wellington.
De tweede WEF-week besloot met een 1.45m tweesterren rubriek. Op zaterdag sprong Meredith-Michaels Beerbaum naar de overwinning in de Grote Prijs. Op zondag kwalificeerden 28 combinaties zich voor de barrage van de 1.45m hoofdrubriek.

Niet minder dan 12 duo's noteerden een foutloze barrage. De Amerikaanse Marilyn Little sprong daarbij de snelste chrono in het zadel van haar vertrouwde 11-jarige ruin Clearwater (Clearway x Tricolore-W). De combinatie klokte foutloos af in 36,231 seconden. Heel wat duo's waagden zich aan deze recordtijd. Het dichtste kwam Wilton Porter met Deliquent JX (v. Darco). Als één van de laatste starters finishte Porter de finish in 36,654 seconden en haalde zo de tweede stek.

Emily Moffitt vervolledigde het podium met onder het zadel Galip (v. Nonstop). De 12-jarige BWP'er stopte de chrono op 37,095 seconden. Het duo bleef zo voor op Eduardo Menezes met Market Irminka (v. Irco Mena).

Samen met Tal Milstein's Handy van HD (v. Tinka's Boy) werkte McLain Ward de top vijf af na een foutloze barrage in 37,235 seconden. Handy van HD is een dochter van Pieter Devos' Candy. In het verleden werd de merrie nog uitgebracht onder het zadel van Ann Carton.

Klik hier voor de resultaten