Lorenzo De Luca: "Ik probeer zo relax mogelijk te zijn vandaag..."

Lorenzo De Luca: "Ik probeer zo relax mogelijk te zijn vandaag..."
Gisteren tijdens de Dutch Masters, Indoor Brabant in 's Hertogenbosch wandelde de Italiaanse springruiter, Lorenzo de Luca doorheen de wandelgangen, langsheen de paddock en de Butet zadel stand, op weg naar het restaurant. Het perfecte moment hem even wat vragen te stellen.

Wie wordt je grootste concurrent op zondag?

Er zijn zoveel goede ruiters aanwezig. Ik denk dat Philipp Weishaupt echt gebrand is op een overwinning, ook mijn collega stal-ruiter, Daniel Deusser is 'on fire'. Op vrijdag won hij zo nog de hoofdrubriek. Als laatste houdt ik m'n arendsoog op Luciana Diniz.

Vandaag wordt een spannende dag, er komen heel wat top combinaties aan de start. Heb jij een speciaal ritueel voor je start?

Niet echt. Ik probeer zo relax mogelijk te zijn en houdt m'n paard enorm rustig. Mijn paard is enorm gevoelig, dus ik moet zelf enorm rustig zijn in het zadel. Ik leg de focus op m'n paard en mezelf, meer niet.

Welk advies kan je (jonge) talenten geven die streven naar je positie vandaag?

Mijn beste advies zou zijn niet te snel te gaan. Te snel gaan kan heel wat problemen met zich meebrengen. Verder moet je blijven leren en groeien. De springsport is een magische plaats, elke ruiter en elk paard is verschillend, je kan dus altijd bijleren.

Enkele gedachten op het parcours vandaag?

Het wordt een moeilijke Grand Prix vandaag. Ik herinner me nog vorig jaar, nu het prijzengeld sterk de hoogte is gegaan als onderdeel van de Rolex Grand Slam, zal het hoogstwaarschijnlijk nog moeilijker worden. Het publiek zal dus mooie sport zien.