Lennard De Boer verlengt Kampioenstitel Drentse Kampioenschappen

Lennard De Boer verlengt Kampioenstitel Drentse Kampioenschappen
Lennard De Boer blijft de onverslaanbare kampioen van het Drents Kampioenschap in de klasse ZZ-springen. Samen met Fyenda P (v. Hickstead) prolongeerde hij zijn titel.

Lennard de Boer legde vrijdag in de eerste omloop al de basis voor de titel. Hij reed toen met Fyenda als enige foutloos in een lastig parcours, waarin de hindernissen snel op elkaar volgden. Zaterdag was het duidelijk makkelijker. Zeven deelnemers bleven foutloos.

Druk
De Boer had de druk op zijn schouders toen hij als laatste deelnemer in de baan kwam. Als hij opnieuw foutloos zou rijden was de titel binnen. Met een fout zou een barrage volgen. ,,Deze merrie is heel safe, ze maakt zelden een fout, maar het moest wel even gebeuren. Je kunt ook een pechfout krijgen”, blikte De Boer terug.

Die pechfout kwam er niet, sterker nog, de rit van De Boer en Fyenda P was van grote klasse. Met een dubbel foutloos resultaat is hij een sterke kampioen. Bovendien eiste De Boer met Falanita (v. Corland) de derde plaats op, achter Marcelle Hokse en de niet makkelijk te rijden Fairy Tail.

In de klasse Z deed Lennard de Boer ook goede zaken door met Global Express VDL de tweede plaats op te eisen. Kampioen in deze klasse werd Anne-Marie Hammers. Zij wist met haar paard HVR’s Earth Wind and Fire als enige in beide parcoursen foutloos te blijven.