Knappe prestatie van Sander Geerink in kwalificatie GP Eschweiler

Knappe prestatie van Sander Geerink in kwalificatie GP Eschweiler
In Eschweiler werd deze middag de 1m45 rubriek van de 3-ster competitie gereden. Deze proef was de kwalificatie van de Grote Prijs van zondag. Ruiters konden in deze proef ook rankingpunten voor de Longines Ranking sprokkelen.

De winst ging naar de onklopbare Bertram Allen. Hij reed GK Casper (v. Canto) in 59,58 seconden. Hiermee bleef hij de Duitser Jörg Oppermann voor. Oppermann deed met Che Guevara 17 (v. Concept) nog erg zijn best om de winst voor zijn thuispubliek in de wacht te slepen, maar kwam uiteindelijk te kort om Allen van de eerste plaats te stoten. Zijn tijd van 60,54 seconden leverde hem wel een tweede plaats op. Graham Gillespie nam de derde plaats voor zijn rekening. Zijn Laverin De Saar (v. Lavarin) liet alle balken in de lepels en finishte in 61,24 seconden.

Werner Muff en Cosby namen de vierde plaats voor hun rekening. Zij klokten af 63,78 seconden. Alexandr Belekhov en Bivaldi (v. Cantos) vervolledigden de top vijf.

Ook van onze landgenoot Sander Geerink was een er knappe prestatie. Hij eindigde met Bentley N. (v. Numero Uno) op de zevende plaats na een foutloze ronde in 68,37 seconden.

Klik hier voor de resultaten