Kim Hoogenraat verrassende winnares bij de Young Riders

Kim Hoogenraat verrassende winnares bij de Young Riders
In de eindstrijd om de kampioenstitel is het Kim Hoogenraat die op verrassende wijze met het goud aan de haal gaat bij de Young Riders. In de slotfase van de wedstrijd weet de amazone met een perfecte rit de torenhoge favorieten Sanne Thijssen en Lisa Nooren voorbij te gaan. Megan Laseur profiteert eveneens van de fouten die Thijssen maakte en zij werd derde.

"Ik wou eigenlijk eerst niet gaan, maar we hebben dinsdag besloten het toch maar te doen" zegt de kersverse kampioene na haar overwinning. "Het kwam echt onverwacht. Ik was nog even op het voorterrein aan het uitdraven toen ze bij me kwamen dat ik kampioen was geworden. Caesar sprong echt goed de hele week, alleen vanochtend hadden we een pechfout. Dat ik zo mijn laatste jaar bij de Young Rider mag afsluiten is natuurlijk een droom!"



Als derde laatste rit wist Hoogenraat met Ceasar (v. Ukato) zich direct naar het podium te rijden door op sublieme wijze de lei schoon te houden in de pittige afsluitende omloop. Daarmee eindigde de amazone op een punten totaal van 7.08 strafpunten waardoor Thijssen en Nooren zich geen fout konden permitteren.

Verdedigend kampioene Thijssen en Bulavsco (v. Verdi) sloten daarna af met een dramatische ronde waarin de amazone halverwege de handdoek in de ring gooide en terugviel naar een teleurstellende 20e plaats.

Dat maakte de weg voor Nooren vrij om de titel met rust naar zich toe te trekken. En dat leek ook te gebeuren tot de laatste lijn. Daarin maakte haar paard Ilusie Q (v. Quite Capitol) op de drie sprong de fatale fout en werd het geen goud maar zilver.

Het brons ging naar een zeer sterk presterende Laseur die met Blue Bayou (v. Berlin) vanmorgen tijdens het eerste parcours de winst had laten liggen. De amazone zag daar hoe haar schimmel twee balken uit het de lepel tikte. Vanmiddag paste alles dan weer perfect waardoor de ze stand hield en als derde amazone het podium mocht beklimmen.

jk hier voor alle resultaten.