Interview met de Rolex Grand Prix winnaar; Kent Farrington

Interview met de Rolex Grand Prix winnaar; Kent Farrington
Gisteren begon het Rolex Grand Slam avontuur voor de Amerikaanse springruiter, Kent Farrington. De wereld nummer één springruiter snelde naar de winst in de Grote Prijs van Genève.

Proficiat, je was al een paar keer dichtbij, nu eindgelijk gelukt, hoe voelt dat?

Ik kan m'n geluk niet de baas. Ik ben nog steeds onder de indruk als ik eerlijk mag zijn. Ik heb al meerdere malen geprobeerd deze Grote Prijs te winnen. Nu het zo ver is vind ik het moeilijk te geloven dat het ook gelukt is. Voor mij de perfecte afsluiter van het jaar.

Hoe moeilijk is het in vergelijking met andere Grote Prijs wedstrijden?

De Grote Prijs in Genève is steeds dat tikkeltje moeilijker als andere. De top van de wereld is aanwezig, dat maakt het extra moeilijk. Het parcours eist veel technische achtergrond en staat ook steeds krap in tijd. Als ik het eerste duo in de ring zag kreeg ik opnieuw het 'koud zweet'.

De Rolex Grand Slam is voor je begonnen. De volgende manche is in 's-Hertogenbosch. Ben je daar al geweest?

Ik kwam er reeds aan de start voor de wereldbeker finales enkele jaren terug. Maar ook voor zal de Dutch Masters iets nieuw zijn. Indoor Brabant is één van de grootste indoor shows in de wereld. Opnieuw zullen de besten van de wereld er zijn, het wordt moeilijk.

Wat staat er op de agenda tot dan ... ?



Eerst ga ik overwinteren in Florida, USA. Ik zal er kerst vieren thuis en waarschijnlijk zal er wel een flesje gekraakt worden op de overwinning in Genève. In het begin van het jaar zal ik waarschijnlijk terug richting Europa reizen. Ik kijk er al naar uit!