Harrie Smolders nieuwe nummer 1 van de wereld!

Harrie Smolders nieuwe nummer 1 van de wereld!
Het kon bijna niet uitblijven, maar het is hem dan toch gelukt. Harrie Smolders is de nieuwe nummer 1 van de wereld! Na zijn prachtige prestaties van de afgelopen tijd weet Smolders de Amerikaan Kent Farrington van zijn troon te stoten en neemt de leiding in deze Longines Ranking. Met een totaal van 3158 punten moest Farrington vandaag 'lijdzaam' toezien hoe zijn concullega aan hem voorbij ging.

Smolders over zijn eerste plaats: 'Dit is een fantastisch moment, niet alleen voor mij, maar ook voor alle medewerkers om mij heen die mij hebben geholpen dit punt te bereiken. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor al mijn sponsoren, eigenaren van de paarden en iedereen om mij heen die het mogelijk heeft gemaakt dat ik mij de afgelopen tien maanden puur en alleen op de sport kon focussen. Het resultaat mag er dan ook zijn. Wie weet kan het nog eens van pas komen als ik ooit op zoek moet naar een andere baan. Maar voor nu is het een geweldig vroeg verjaardags cadeau".

 

Farrington die we snel weer terug zullen zien op het circuit ligt er al een aantal maanden uit door een gebroken been. Hij neemt nu de tweede plaats voor zijn rekening met een totaal van 2913 punten. De Zweed Peder Fredricson weet zijn derde plaats te behouden met een totaal van 2821 punten. Dat geldt ook voor Fransman Kevin Staut die stevig op de vierde plaats blijft staan met 2815 punten. Henrik von Eckerman weet een plaatsje te stijgen in het klassement en klimt naar de vijfde plaats met 2766 punten.

Voor België klimt Pieter Devos in de ranking drie plaatsen omhoog en staat met 2530 punten nu als beste Belg op een twaalfde plaats. ook Gregory Wathelet klimt in het klassement omhoog en staat nu op een 17e plaats met 2358 punten, terwijl Niels Bruynseels zeven plaatsen zakt van een 11e naar 18e plaats met 2355 punten.

Maikel van der Vleuten noteert met 2408 punten de 16e plaats.

Klik hier voor de volledige ranking