First Devision en Sheikh Alin bin Khalid Al Thani winnen wereldbeker in Doha

First Devision en Sheikh Alin bin Khalid Al Thani winnen wereldbeker in Doha
Een week na de ultieme finale van de Longines Global Champions tour in Doha werd er het afgelopen weekend een wereldbeker manche afgewerkt op dezelfde terreinen. De wereldbeker werd over twee omlopen gereden. Slechts twee combinaties slaagden erin tot tweemaal de eindmeet foutloos te kruisen.

Sheikh Alin bin Khalid Al Thani sprong naar de overwinning in het zadel van de 12-jarige BWP'er First Devision (Andiamo Z x Perhaps vh Molenvondel). First Devision werd gefokt door Christophe De Sloovere uit Dudzele.

Edwina Tops Alexander volgde op de tweede plaats in het zadel van de 9-jarige, eveneen belgisch gefokte, Inca Boy van 't Vianahof (v. Diamant de Semilly).  Inca is de halfbroer van de BWP gekeurde Navajo van 't Vianahof (v. Vagabond de la Pomme).

De derde plaats was er voor Ali Al Khorafi met Cheril (v. Guidam Sohn). Net buiten het podium volgde Derin Demirsoy met Harry K (v. Equest Carnute) terwijl de vijfde plaats werd ingenomen door het LGCT finale winnend duo, Bassem Hassan Mohammed en de 11-jarige Gunder van de Pereboom (v. Thunder vd Zuuthoeve).