Elize van de Mheen pakte vijfde plaats in door Ierland gedomineerde Pony Grote Prijs

Elize van de Mheen pakte vijfde plaats in door Ierland gedomineerde Pony Grote Prijs
Net als gisteren in de Nations Cup waren het vandaag ook de Ieren die in de Grote Prijs van de Ponies de top van het klassement veroverde. In een barrage waar slechts drie combinaties foutloos bleven was het de Ier Ciara Nallon die voor landgenote Abbie Sweetnam de overwinning pakte. Elize van de Mheen zette voor Nederland een goede prestatie neer met een top 5 notering.

Twaalf combinaties kwamen terug in de barrage van de 1.30m hoge Grote Prijs voor Ponies. Enkel de top drie wist foutloos te blijven met Cian Nallon op kop. In het zadel bij de pony hengst Rexter D'or (v. Dexter Leam Pondi) snelde de Ier in 35.87 seconden naar winst. Daarmee liet het jonge talent zijn landgenote Abbie Sweetnam ruim achter zich.  Sweetnam en de Iers gefokte Dynamite Spartacus kwamen in 37.08 over de eindstreep en verwezen daarmee de Zweedse Ingrid Ravik naar de derde plaats.

Elize van de Mheen hield de Nederlandse eer hoot met de AES gefokte pony  Gregoy 55 (v. Ramzes). Samen met haar pony ruin klokte de amazone een vlotte tijd van 38.67 seconden maar zag onderweg een balk vallen. Daarmee eindigde ze vlak achter de Ierse Charlotte Housten die met Lea Du Genier ook een balk had maar in 38.06 eerder over de eindstreep kwam.

Kijk hier voor alle resultaten.